Reisebrev nr. 1 fra Ingar Kvia, Haydom, Tanzania. Tur nr 14.

Lars Inge Nygår, Svein Birkeland, Svein Mikal Ødemotland og Ingar Kvia ankom Killmanjaru flyplass utenfor byen Arusha søndags kveld 30.11.08.
 
Første dagen brukte me i byen Arusha, og her var mykje å sjå for mine gjester. 
 
Tirsdagen kjørte me om Babati og Katesj, slengde av nogen makrell bokser i tomat til Marit og Leif Tingbø som bur i byen Katesj. Videre på befaring til Haydoms helsesenter i Banlangalao som ikkje har hatt vann på to år. Brukte en del tid der, og vart svært godt mottatt av doktoren Simon, som håper på hjelp fra Norge. Kjørte så vidare til Haydoms storfarm Mulbadauw der dei også var glade for å sjå oss. 
 
Me overnatta på Mulbadauw farmen og brukte også halve ondagen der, før me kjørte det sista stykket inn til Haydom. På Haydom er der også mykje nytt å sjå, for dei som ikkje har våre her før. 
 
Allerede på torsdags morgonen starta me med å gravea 5 km med vannlednig med Catgravemaskin frå et bårehull og ned til sykehuset. Gravemaskin og rørlegger teamet står på fra 06 om morgonen til 23 om kvelden. Og lørdagsvkelden var me ikkje inne på sykehuset og parkerte før om klokka 2 om natta. Desse karane står på noko enormt, og eg er imponert.
 
Pløying for maissåing pågår også for fullt, og me skal så ca 520 mål med mais mellom 15. desember og 10. januar.
 
 
På lørdagen var me et stort team med sjefen Dr. Øystein Evjen Olsen som brukte hele dagen på befaring og møter i Banlangalao på vannproblema til helsesenteret og landsbyen. Her er store forventninger til teamet fra Norge. Og her er flere modeller for å løysa dette problemet. Ingen ting er bestemt enda, men eg har tru på at me skal få det til.
 
Søndagen har me våre i kyrka, og ellers til fots rundt i Haydom. 
 


Helsing Ingar Kvia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.