Reisebrev fra Ingar Kvia 13. januar 2009

Det går for fullt på Haydom med mange gjæremål. Kjell Pollestad fra Bryne er i full gang med løing av fine dobble steingarder i porten til Haydomsykehuset.


Eg venter eg på servicefolk fra Massey Ferguson både fra Nakoro i Kenya å fra Arusha i Tanzania. Mange reklamasjons- og garanti- ting heng igjen på dei 3 nye Massey Fergusontraktorane eg kjøpte av Masseyforhandlaren i Arusha  i 2008 å det må ordnast opp i medan eg er i Tanzania.

Ellers så arbeider me også for fullt med å få til vann til Balangdalalu Helsesenter som ligg under Haydomsykehuset 10 mil herfra. Her er godt å varmt, kun t-sjortever. Eg tenkjer veldig lite på kor godt ver me har bortsett fra når eg har kontakt med kona mi, Åse i Norge, å ho fortel om vinterveret heime.

Litt regn har me hatt å det gjær godt på 700 mål mais som er sådd. Eg må sei att der er enorm innsats her. 700 mål mais er sådd fra 18. desembar til 7. januar. Me grov også 4 km. med vannledning, ein å ein halv meter djupt, på 13 lange arbeidsdagar i desembar. Det var tross alt kun med ei 8 tonns Catgravemaskin, så dei som seie att Afrikanarane er late å ikkje står på, tek feil. Det gjeld i allfall ikkje i mine gjenger.


Ellers så pløyer traktorane for fullt å gjær klar til store områder som skal såast med kveitekorn fra midten av januar til ut februar.  

Helsing Ingar Kvia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.