Ingen kan hjelpa alle, men alle kan hjelpa nokon!

Ingar Kvia i Tanzania

Kva gjør me?

Haydom Lutheran Hospital

Eventyret i Haydom er en moderne pionerforetelling om en sammensatt  gruppe som flyttet inn i et folketomt område i det indre Tanganyika i begynnelsen av 1950-årene: Et ruinert kvegdriverhushold, noen ungdommer som hadde gjort skam på gamle tradisjoner, en håndfull utsendinger fra bygdemenigheter i det fjerne Skandinavia.

De trosset en forbannelse som fikk kveg til å dø, mennesker til å bli syke, løver, elefanter og leoparder til å dominere. Av alle ting begynte de med å bygge et sykehus i ødemarka.  – Enes, Bjørn. «Eventyret i Haydom»

Ingar Kvia

Ingar Kvia er 64 år og har vore i arbeidslivet siden han var 16 år. Heile yrkeslivet har han kjørt traktorar, lastebilar og gravemaskiner, noge så e mine hobbyar og interessar. 

«Det med Tanzania starta i ’97, der konå mi ville ha meg med til Haydom i Tanzania og besøga systerå og mannen hennas jobba i 10 år. Eg hadde egentlig ikkje lyst å reisa,  eg trudde ikkje eg hadde noge der å gjer. 

Når eg kom te Haydom såg eg eg et sykehus som hadde lastesbil og traktor som ikkje var i stand til å gjera noge., og hadde ikkje penga te nytt. Så tenkte eg koffor di skulle ha det så vanskelig.» Sånn starta eventyret.

Noen Historier Fra Haydom

Ingar Kvia om Norge og Tanzania

Det er veldig gildt og meiningsfylt å få lov å vera med og hjelpa folk som ikkje har det så godt som oss. Norge er på plass nr.1 når det gjeld sosial og økonomisk utvikling, utdanning og helse. Tanzania er på plass nr.160. Då kan ein prøva å tenkja seg den store kontrasten som møter oss når me kjem til Tanzania.

Ein Historie frå Haydom

Når eg er på Haydom får eg mange både gilde, fortvilte og håplause opplevingar. Ei natt klokka 02.00 var eg med sjukebilen for å henta ei kone som skulle føda. Det viste seg at kona hadde vore på veg til sjukehuset til fots, men så hadde fødselen byrja. Då me kom fram var barnet født for 10 minutt sidan, og det fyrste me høyrte i ei still og fin afrikansk måneskinnsnatt var barnelydar.

Me e takknemlige for våre sponsorer

Gi ein gave

Alt som blir gir gitt går rett til Tanzania & Haydom!