Velkommen arrow Nyheter arrow Referat fra auksjonen på Eik Senteret (med bilder).
Saturday, 26 May 2018
 
 
Referat fra auksjonen på Eik Senteret (med bilder). Skriv ut
Referat fra veldedighetsauksjon på Eik Senteret på Klepp.

Trykk her for å sjå bilder fra auksjonen.

Veldedighetsauksjon til inntekt for fattige i Haydom ved Eik Senteret på Klepp 1. oktober!

Eik Senteret på Klepp arrangerer kundetreff i sin unike traktorhall hver første torsdag i måneden. Dette har etter hvert blitt en populær sammenkomst, og arena for bønder i distriktet. Vi har alltid et faglig tema, auksjon og servering av lapskaus.

Torsdag 1. oktober var spesiell. Vi samlet rundt 400 mennesker i hallen og grunnen for dette var at Eik Senteret for andre gang arrangerte stor veldedighetsauksjon sammen med Ingar Kvia. En auksjon til inntekt for fattige i Tanzania, Haydom hvor Ingar Kvia har vært engasjert i en årrekke. Han har bidratt til bygging av skoler, sykehus og landbruksvirksomhet, og samlet inn millioner av kroner i løpet av disse årene. Han betegnes som en ildsjel med et helt spesielt og sterkt engasjement. Noe som også smittet over på publikum. Begeistringen både før og under arrangementet var til å ta og føle på.
 
Det ble gjort en enorm dugnadsinnsats i forkant av arrangementet fra ansatte på Eik Senteret. Lokalbefolkningen bidro med auksjonsvarer som ble solgt opptil flere ganger. Det vil si at man kjøpte, ga tilbake og satte produktet for salg igjen. Eksempelvis ble en båt solgt 3 ganger!.

MF 5475 som i disse dager vil bli sendt for å gjøre sin misjon for landbruket i Haydom, Tanzania.
Eik senteret bidro med sponsing av en MF 5475, som i disse dager vil bli sendt for å gjøre sin misjon for landbruket i Haydom, Tanzania.  

Auksjonarius og humoristen Arne Nordbø stilte også opp frivillig denne kvelden.

Han fikk virkelig varmet opp sitt publikum, noe som resulterte i at giver gleden økte utover kvelden.

Vi fikk inn hele 250 000 kroner!

 
Ingar Kvia og Eik Senteret har inngått et samarbeid om årlig veldedighetsauksjon tradisjon.  Dette er verdifullt og kjekt å være med på!
 

Ingunn Vatsvåg
Eik Senteret

 


  

Ingar tilføyer:
 
Der kom også inn ein gave på 50 000 kr som auksjonariussen Arne Nordbø fekk til meg fra ein felles bekjent 2 dagar i forveien å eg har nå helst lyst til å rekna den med i resultatet for kvelden å då vert det 300 000 kr. I fjor fekk me inn 400 000 kr, men da auksjonerte me ut ein ny Massey traktor som var gitt som eit spleiselag av alle firma i Bjørn Rygg Industrier så då er me unntatt traktoren som me fekk sist år på sama nivået.
 
Eg har den nye Haydomtraktoren på Eik Senteret sin stand på Bjerkrheimsmarken. Var oppe å rigga opp kl. 1 i natt etter auksjonen. Vanvittig god marknadsføring for meg å¨få væra med der å i dag har eg fått 5 000 kr i lommen av folk som er imponerte å avslutter samtalen med att du gjær ein kjempejobb Ingar. Så stikk dei nokre pengar i neven på meg når dei går. Det er slike ting som varmer.
 
Eg skal væra på Bjerkreimsmarken alle 3 dagane drøsa med mest mulig folk. Kl 5 på søndag er Bjerkreimsmessa slutt. Da starter eg traktoren fortast mulg. Ein trailer står å venter sjå Håkull Transport på Sandnes. Eg kjører traktoren rett inn i lastebilen å så går turen mot Tanzania. Første stopp vert omlasting til båt i Gøteborg. Traktoren skal etter planen annkoma Dar es Salaam i Tanzania ca. 9. november.
 
Den nye Scanialastebilen er snart inne i Dar es Salaam. Den skal etter planen klappa til kai 6. oktober. Eg begynner å gleda meg å ser fram til overleveringa på Haydom.

 
Ingar

 


Dette skriver landbruksfagbladet "Bedre Gardsdrift" om Ingar 26.09.2009.

 
Top!
Top!